Մաթեմ (դասարնում)

1)Գտե՛ք թիվը, եթե հայտնի է, որ նրա`

ա) 20 %-ը հավասար է 125-ի,-100×125:20=625

գ) 110 %-ը հավասար է 770-ի,-100×770:110=700

բ) 35 %-ը հավասար է 140-ի,-100×140:35=400

դ) 710 %-ը հավասար է 725-ի։-7/25:7/10×100=40

2)Աղջիկները դասարանի աշակերտների ամբողջ քանակի 52 %­ն են։

Դասարանում կա 12 տղա։ Ընդամենը քանի՞ աշակերտ կա դասա­րանում։

100-52=48

48:12=4

100:4=25

3)Ապրանքի գինը 2000 դրամից բարձրացել է մինչև 2500 դրամ։

Քանի՞ տոկոսով է բարձրացել ապրանքի գինը։

2500-2000=500

2000:500=4

100:4=25

4)80 թիվը բաժանե՛ք երկու մասի 3 ։ 5 հարաբերությամբ։

3+5=8

80:8=10

3×10=30

5×10=50

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s