Մաթեմ տանը

1. Պահեստում 2000 կգ մթերք կար։ Առաջին օրը պահեստից տարան

ամբողջ մթերքի 40 %­ը, երկրորդ օրը՝ մնացածի 30 %­ը։ Քանի՞ կիլոգրամ մթերք մնաց պահեստում։

2000×40:100=800

2000-800=1200

1200×30:100=360

2000-(360+800)=840

2. Ցորենն աղալիս ստացվում է նրա զանգվածի 75 %-­ի չափ ալյուր։

Որքա՞ն ցորեն պետք է աղալ 375 կգ ալյուր ստանալու համար։

375×100:75=500

3. Ուղղանկյան երկարությունը 18 սմ է, որ նրա լայնության 120 %­ն է։

Գտե՛ք ուղղանկյան պարագիծը։

18×100:120=15

2x(18+15)=66

4. C կետը բաժանում է AB հատվածը AC և CB հատվածների, որոնց

երկարությունները հարաբերում են այնպես, ինչպես 3 ։ 4։ Գտե՛ք

այդ հատվածների երկարությունները, եթե AB հատվածի երկա­րությունը 28 սմ է։

28:4×3=21

28-21=7

Պատ`, AC=21սմ CB=7սմ

5. Հիմնարկի մի բաժնում կա 5 աշխատակից։ Բաժնի վարիչը 56

տարեկան է, նրա տեղակալը` 52 տարեկան։ Մյուս աշխատակից­ների տարիքներն են` 60, 27 և 25։ Որքա՞ն է բաժնի աշխատակից­ների միջին տարիքը։

56+52+60+27+25=220

220:5=44

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s